EN
ÉRDI PIKNIK 2.0 – GLAMPING Special Edition (3 napos bérlet)

ÉRDI PIKNIK 2.0 – GLAMPING Special Edition (3 napos bérlet)

Szepes Gyula Művelődési Központ

Egyéb

Időpontok

**Újra kóstolj bele ÉRDbe!**

Evés, ivás, zene, tánc, piknik hangulat!

Légy részese a város nagy nyárzáró kerti partijának!

Gyermekeknek 14 éves kor alatt felnőtt kísérővel ingyenes a belépés!

*Program előzetes*

**PÉNTEK**

A nyitáskor meg is adjuk a hétvége ritmusát a **Metronóm Dobiskola** növendékeivel majd jön egy kis **Belvárosi Betyárkodás**, hogy a kisebbeknek is jusson rögtön az első nap egy kis koncert élmény.

Ahogy közeledik az este érkezik a **ManGoRise** , a zenekar ízléses átjáró az underground és a mainstream pop zene közt, a reggae-dancehall ritmusok és a popzene ötvözésé, lazaság és életöröm, tökéletes alapozás kora este

Miután lemegy a nap érkeznek a „sötétebb” ütemek, hazánk két legendás lemezlovasa **Bárány & Jován** izgalmas fúzióban hozzák el nekünk a **DARK BLUE PARTY** elképesztő funky hangulatát. A Dark Blue Party nevét az a mixlemez sorozat adta, amely **Bárány Attila** és **DJ Jován** zenei válogatásait foglalja magában. Az egykori legendás Fortuna Club hangulatát idéző zenei anyag a funky slágerek kedvelőinek és minden táncoslábú bulizónak igazi csemege.

**SZOMBAT**

Reggel akár az előző este utáni regenerálás akár a szombatestére való felkészülés miatt, vagy csak úgy, egy kis test és lélek frissítő közösségi jógára invitálunk mindenkit a kertbe a **Tisztaforrás Joga stúdióval** közösen, hogy még izgalmasabbá tegyük élő handpan zenei kíséretet kap, jóga szőnyegre fel!

A délelőtt a legkisebbeké, a **Hahóta színház** előadásában a Brémai muzsikusokat tekinthetjük meg, majd ezt követően lesz bűvész show **Kőhalmi Ferivel** és a kistáncosaink is bemutatkoznak a színpadon.

Egy piknik központi eleme az evés, így nem csak a szuper vendéglátós standokon, de végre a színpadon is ott a helye. Készüljetek egy izgalmas, humoros, interaktív gasztro showra ki mással, mint a grill és BBQ mesterével **Serényi Zsolt séffel** és **Vajtó Lacival** 

Estére való bemelegítés gyanánt Németh Sándor Magyar Salsa Bajnok által vezetett **Karibi Táncklub** tart egy kis bemutatót és invitál közös táncolásra mindenkit, aki kedvet érez hozzá.

Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy... Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és fantasztikus zenészekből álló csapata lesz a nyárzáró Piknik szombat esti meglepetés fellépője! 
Az igényes funkytól a stadionrepesztő rapslágerekig sokféle izgalmas produkcióval lépnek majd színpadra! Ezek közül kiemelkedik egy vadonatúj, frissre hangolt sláger, az LGT egykori sikerének átdolgozása, az Embertelen dal! A Geszti rappel felszerelt változat a DJ Lotfi-Begivel közös munka során született meg, és folytatja a Rapülők hagyományait, felzárkózik a már klasszikussá vált Nem adom fel! és Ringasd el magad! mellé.
AZ EMBERTELEN DAL EMBERTELEN JÓ! nem lehet nem táncolni rá, ha megszólal.
„Én nem egykedvű vagyok, hanem sokkedvű, ezért többféle hangulat és stílus jellemzi a dalokat. Van benne pop, rap, EDM, s a régi slágerekkel egy programba gyúrva ez A GESZTISÉG 51 ÁRNYALATA. Szeretem, ha a koncertjeimen az emberek táncolnak és buliznak a régi és az új dalaimra is. Szeretem, ha a zenénk felrázza, felszabadítja, vagy akár elgondolkodtatja őket. Szeretem, hogy sikerült olyan profi produkciót létrehozni, amely sokakat fog tudni szórakoztatni.” *Geszti Péter*

Majd késő estétől a **PARÁDÉ MEMORIES** csapata a kétezres évek elejére repít vissza minket és a legendás **BUDAPEST PARÁDÉ** hangulatát idézik meg a kertbe, az utazást vezetik: **Peat Jr**, **Náksi Attila** és **DJ Thomka** szóval **„Nézz az égfelé!”** és **„Csak 1 nap van”** 

**VASÁRNAP**

Reggel egy fergeteges hangulatú zumbázásra várunk mindenkit Halász Zsolttal, hogy erőt adjon az egész napos pörgéshez. A délelőtt újra a kicsiké, **CsiriBú** zenés gyerekműsor és **Kalap Jakab** koncert majd kistáncosaink mutatkoznak be. Délután feszesebb ritmusok irányába indulunk meg, emellett egy különleges vendégünk is lesz: a **Harley-Davidson® Budapest**, nem csak egy csodaszép motort állítanak ki vasárnap, de egész hétvégén itt lesznek velünk és adnak nekünk egy kis ízelítőt a Harley életérzésből, faházuknál belekóstolhattok majd amerikai sörökbe és burgerekbe.

A modern zenei megoldásokkal fűszerezett rockabilly-jükkel Európa szerte rendkívül népszerű budapesti **ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL** hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel az ’50-es évek rockabilly slágereit. A banda a koncerteken amerikai katonai egyenruhában lép fel, a hangszerek korhűek, az előadások energikus és robbanékony stílusa a rockabilly fénykorát idézi. Koncerteket a megszokottól eltérő színpadkép és a látványos show-elemek teszik egyedivé. A dalokat friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál.

Az estére való bemelegítést a **FAQ zenekar** biztosítja. F.A.Q. 2018-ban alakult egyszerű rock felállással, - dob, gitár, basszusgitár és ének - Budapesten ennek ellenére a 4 tagból hárman érdiek. Plusz kötődés városunkhoz, hogy a zenekar basszus gitárosa Babucs Miklós az elmúlt  jónéhány évben "meghatározó emléket" készített sok érdi számára, az általa alapított Tattoo & Piercing szalonban sokan gazdagodtak testékszerrel és tetoválással. Itt az alkalom, hogy a Mikit kevésbé "szúros" oldaláról is megismerjük 

A név választás minden zenekar esetében egy igen *GY*akran *I*smételt *K*érdés, amiből azonnal megszületett a ötlet és az angol rövidítés lett a zenekar neve…..

2020-ban elkészült az első 2 számos demo, amely után klub koncerteken keresztül csiszolódott a zenekar a mai felállásig. A zenekar zenei stílusát a dallamos hard  rock irányzatba sorolhatjuk. A műsor gerincét alapvetően a saját szerzemények teszik ki, de természetesen 1-2 feldolgozás is bekerült a repertoárba, de csakis a jellegzetes FAQ íznek megfelelő átdolgozás után.

A záró este fő fellépője - immár több mint másfél évtizedes zenekar - élete hamisítatlan rock’n’roll menetelés, az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az **ANNA &THE BARBIES** a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Nem véletlen ez a siker: **Pásztor Anna és zenekara** minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegek, lüktető és magával ragadó rockos ütemek, mégis fülbemászó refrének tökéletes egységként bújnak a hallgatók fülébe, dalaik – hol lágyan énekelve, hol tiszta erőből max. hangerőn kiabálva. A pajkos, szexi szövegekhez hasonló karizma is jár: Pásztor Anna a magyar könnyűzenei élet egyik legkarizmatikusabb és extrémebb alakja, színpadi megjelenése koncertről koncertre változik és többek között attól is olyan izgalmasak a bulijaik, hogy sosem lehet tudni, épp milyen vagány szerkóban, fejdíszben vagy egyéb meghökkentő ötlettel lép a közönség elé.

Teljes program, részletes időbontásban az FB eseményben!

Helyszín- Magyar Földrajzi Múzeum kertje 2030 Érd, Budai út 4.- belépés a Főtér felöli nagykapunál!

Belépés és jegyek:

Az első Piknik tapasztalatait levonva, be kellett látnunk, hogy a múzeumkert befogadó- és teljesítőképessége véges. Ez nem csak a látogatóilétszám, hanem a kertet érő egyéb rendezvény okozta terhelés tekintetében is igaz. Így a biztonság, a konformfokozat, a programok és a rendezvényt követő helyreállítás okán úgy kellett döntenünk, hogy a következő Piknik, pont azért, hogy a jövőben is megvalósulhassanak hasonló rendezvények a múzeumkertben, belépőjegyes lesz!

Az adott napon és adott időszakban az értékesített napijegyek darabszáma a kert befogadóképessége szerint alakulnak. (egy bizonyos létszám felett nem tudunk több embert beengedni!)

Aki biztosra szeretne menni, annak lehetősége van 3 napos bérletet váltani, így az ő belépése garantált és elkerülheti az esetleges sorban állást, várakozást a jegypénztárnál. A bérlettel rendelkezők a rendezvény teljes időtartama alatt, a jegy beváltását követően, a kapott karszalaggal külön a részükre biztosított kapun, korlátlan számban léphetnek be- és ki a rendezvény területére és amennyiben a jegyvásárláskor feliratkoztak a hírlevélre és ezzel elfogadták a játékszabályzatot részt vesznek a vasárnapi tombola sorsoláson!

Belépőjegyek:

elővételben 3 napos bérlet – 2500 Ft egységesen (szeptember 1-ig!)

A helyszínen 2022. szeptember 2. 15 órától válthatóak majd napi belépők múzeumkert szabad kapacitásának függvényében.

Gyermekeknek 14 éves kor alatt felnőtt kísérővel ingyenes a belépés!

A szervezők a műsor és időpont változás jogát fenntartják! A rendezvényre való belépéssel minden látogató automatikusan elfogja annak házirendjét!

Időpontok

Betöltés...